Zadejte hledané slovo

Blog

EXKURZE A PREZENTACE ŠKOLY

EXKURZE A PREZENTACE ŠKOLY

Květen 2023 byl rovněž nabitý akcemi, ačkoli probíhaly maturity a praxe maturitních oborů. Vidět jsme se mohli na DOD Vozovny Vokovice, která rovněž letos slavila a to rovnou 90. let! V permanenci byl upgradovaný trenažér a naše dopravní kvízy.

Na slavnostním předávání cen nadace Mosty ve Slovanském domě, kde získal Dopravní podnik (DPP) cenu za bezbariérovost jsme se potkali s generálním ředitelem DPP, ale navíc ještě s ministrem dopravy, panem Martinem Kupkou.

Během každého školního roku probíhají různé vzdělávací a zážitkové akce pro žáky tříletých i čtyřletých oborů, které souvisí s výukou. Mezi ty nejzajímavější patří:

  • exkurze na Centrální dispečink Dopravního podniku hlavního města Prahy na Bojišti;
  • exkurze se zážitkovým programem, kterou uspořádala pro kluky z oboru Mechanik elektrotechnik Nadace Unipetrol Orlen. Jednodenní výjezd do Litvínova byl doslova nabitý programem a užili si ho jak žáci, tak učitelé;
  • exkurze kterou zorganizovali žáci nástavbového oboru Podnikání v rámci aktivit studentských firem, např. exkurze do reálného provozu firmy Coca-Cola nebo do zázemí Letiště Václava Havla;
  • projektový den pro autotroniky a mechaniky elektrotechniky Technologická gramotnost v Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky;
  • exkurze mechaniků elektrotechniků do firmy TTC TELEKOMUNIKACE, která je systémovým integrátorem a významným dodavatelem komunikačních sítí nové generace pro oblast obrany a bezpečnosti.

V dubnu jsme se prezentovali na DOD Garáží Klíčov, které oslavily 50. let a na skvělé akci COMIC CON 2023 v O2 aréně. Předvedli jsme zde vlastní projížďku tramvají virtuální realitou nebo tramvajové kolejiště s tematickou hvězdnou bránou. Nesměl chybět oblíbený tramvajový trenažér. Zájem návštěvníků o naší prezentaci byl velký, navštívil nás náměstek pro dopravu MHMP pan Zdeněk Hřib, velvyslanec Velké Británie nebo několik známých herců. Potěšil nás ale také zájem dětí – našich případných budoucích motivovaných uchazečů.

Prezentace od začátku školního roku proběhly na akcích e-salon, kde jsme měli možnost představit tramvajový simulátor, dále na prezentaci CZECHBUS, kde jsme vystavovali fotografie autobusů, které nafotili naši žáci a na akci Schola Pragensis jsme měli možnost napřímo oslovit uchazeče o studium ze základních škol v doprovodu rodičů nebo výchovných poradců. V únoru jsme připravili doprovodný program na soutěži ENERSOL, kde mělo premiéru výrazně inovované automatizované kolejiště.

Navštívit jste nás mohli také na dnech otevřených dveří. Další plánujeme od listopadu do února školního roku 2023/2024.

Informace o všech akcích pravidelně aktualizujeme na facebookových stránkách školy a na Instagramu, fotografie ukládáme do fotogalerie Zonerama.

Související příspěvky