Zadejte hledané slovo

Blog

ÚSPĚCHY STUDENTSKÉ SPOLEČNOSTI

ÚSPĚCHY STUDENTSKÉ SPOLEČNOSTI

STUDENTSKÁ FIRMA BOODER COMPANY USPĚLA I VE SVĚTĚ

Studenti Střední průmyslové škole dopravní a.s. (SPŠD a.s.) si připsali obrovský úspěch. Povedlo se jim v rámci studentské firmy, kterou založili v nástavbovém oboru Podnikání, zvítězit v několika celonárodních soutěžích a v termínu 12. – 15. července úspěšně reprezentovali Českou republiku na evropském finále studentských firem GEN-E v estonském Tallinnu, kde vyhráli jednu z kategorií.

Studentská firma Booder Company, jejímž předmětem podnikání je výroba a prodej BOODERu = binderu na stahování poprsí u transgender mužů, vyhrála dvě celorepublikové soutěže a odjela reprezentovat Českou republiku na mezinárodní finále GEN-E. V obrovské konkurenci 41 států a stovek studentů, kteří zde prezentovali nejlepší podnikatelské nápady sbírající předtím úspěchy v národních kolech, se podařilo našim studentům zvítězit v kategorii Citi Foundation Client Focus Award,  což je zaměření firmy na cílového zákazníka. Jedná se historicky o první cenu, kterou si Česká republika z tohoto mezinárodního klání odvezla.
Program „studentská firma“ zaštiťuje v Česku organizace JA Czech, kterou v zde v roce 1992 založil Tomáš Jan Baťa a GEN-E je pak největší evropská akce zaměřená na podnikání mládeže.
Studentům moc blahopřejeme k obrovskému úspěchu a děkujeme za skvělou reprezentaci České republiky a naší školy.


DAR NAŠÍ STUDENTSKÉ FIRMY VĚNOVANÝ DĚTSKÉMU CENTRU V PRAZE 4

Studentská firma Booder Company se rozhodla část svého zisku věnovat opět dětem v Dětském centru při Thomayerově nemocnici v Praze 4 a pokračovat tak ve dvanáctileté tradici naší školy.

Za částku 8500 Kč studenti zakoupili aviváže, prací prostředky, pitíčka na výlety, baterie do chůviček a dalších zařízení a želatinové bonbony.
V úterý 28. 6. 2022 jsme se v dopoledních hodinách vypravili na osobní návštěvu centra. Po předání darů, ze kterých měli všichni v domově obrovskou radost, nás paní vrchní sestra provedla zařízením a seznámila s jeho chodem.
Měli jsme také možnost pochovat si nejmenší miminka a popovídat si s jejich maminkami, které se dostaly do problematické situace. Tým studentské firmy Booder Company je složen především z kluků, kteří se nezalekli výzvy k pochování miminek a krásně se dětem věnovali po celou dobu návštěvy.
Jsme hrdí na naše žáky, kteří nejenže excelentně reprezentují naši školu, ale také myslí na pomoc těm, kteří ji opravdu potřebují.
Pro všechny zúčastněné byl den strávený s dětmi, které nemají tolik štěstí jako ostatní,  nezapomenutelný zážitek!


SLAVNOSTNÍ ZAKONČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU JA AWARD CEREMONY, 23. 6. 2022

Dne 23. 6. 2022 proběhlo slavností zakončení školního roku JA Award ceremony v rezidenci velvyslance Spojených států amerických za účasti naší vítězné firmy Booder Company, vedoucí učitelky Ing. Bohuňkové, zástupkyně ředitele Ing. Nejedlé a budoucího ředitele SPŠD Ing. Sobotky.

 


JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU 2021/2022 – FINÁLE, 19. 5. 2021

Absolutním vítězem soutěže JA Studentská firma roku 2021/2022 se stala studentská firma naší školy Booder Company pod vedením paní učitelky Dagmar Bohuňkové. Studenti postupují do evropského finále Gen-E, kde budou reprezentovat Českou republiku.
Obrovská gratulace a skvělá práce!

Související příspěvky