Zadejte hledané slovo

Blog

EXKURZE ŽÁKŮ PO1 V NN ŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNĚ

EXKURZE ŽÁKŮ PO1 V NN ŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNĚ

EXKURZE ŽÁKŮ PO1 V NN ŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNĚ

Poslední květnový den roku 2022 se žáci naší školy zúčastnili exkurze do budovy NN Životní pojišťovny v Praze. Tuto exkurzi naši žáci vyhráli společně s prvním místem v národním kole soutěže Social Innovation Relay, což je soutěž na téma sociální podnikání, kterou vyhlašuje JA Czech ve spolupráci s NN Životní pojišťovnou.

Při exkurzi jsme navštívili jak hlavní budovu NN Životní pojišťovny, kterou je budova Zlatého Anděla, tak budovu NN IT HUBu, jenž sídlí v komplexu budov Anděl Park Smíchov. Exkurze začala poutavou marketingovou přednášku na téma chování zákazníků a vytvoření vlastního vizuálního stylu. Následovala prohlídka budovy, která pochází z roku 1999, ale v posledních letech prošla rekonstrukcí. Dostali jsme se původních kanceláří, které dnes již neexistují, nenajdeme zde ani obvyklé otevřené kancelářské prostory, kde se tísní i několik desítek zaměstnanců. Pojišťovna využila období pandemie pro změnu své strategie vůči zaměstnancům. Díky tomu již nikdo mimo zaměstnance v přímém styku se zákazníky nemusí chodit do práce a mají umožněno pracovat z domova. Zaujal nás systém sdílených stolů, kdy každý zaměstnanec má možnost do práce přijít a usednout ke „svému“ stolu.

Po pauze na oběd následoval přesun do budovy dceřiné společnosti NN IT HUB. Firma zajišťuje IT zabezpečení celé skupiny NN po celém světě. Ihned při vstupu do recepce nás zaujala květinová výzdoba, byla tak šikovně nasvícená, že jsme si mysleli, že jsou květiny umělé. Opak byl pravdou, při exkurzi po prostorech na to padla řeč, květiny jsou živé! Ještě předtím jsme se přesunuli do konferenční místnosti, abychom si od zakladatele a současného ředitel společnosti vyslechli velice poutavý výklad k historii i současnosti IT HUBu. Všechny nás velice zaujalo vybavení a prostředí zasedacích místností, které si navrhovali samotní zaměstnanci. Pro příklad můžu zmínit zasedací místnost „Hvězdné války”, či místnost se Superhrdiny. Nejvíce nás zaujala místnost s názvem „Mrak – Cloud”, která byla vyplněna míčky a křesly (viz foto). Tato místnost nás úplně uchvátila!

Díky exkurzi jsme se dostali také do „dispečinku“ odkud zaměstnanci hlídají IT bezpečnost a případně pomáhají s likvidací případných útoků na pojišťovnu. Dále jsme mohli navštívit oddělení, které pojišťovnu schválně napadá, hledá slabá místa ochrany, aby se pojišťovna dokázala úspěšně bránit. Bohužel, v kancelářích moc lidí nebylo, i zde se pracuje převážně z domova…

To ovšem naši návštěvu nijak nepokazilo a myslím, že jsme si ji všichni patřičně užili!

text Tomáš Novotný, PO1
foto Dagmar Bohuňková

Související příspěvky