Zadejte hledané slovo

Blog

NAŠI ŽÁCI NA TRASE METRA D!

NAŠI ŽÁCI NA TRASE METRA D!

Studenti @spsdopravni, jejímž zřizovatelem je @dppoficialni, měli unikátní příležitost navštívit staveniště nově budované linky D metra. Na staveništi v ulici Na Strži, označované jako VO-OL, proběhlo nezbytné školení BOZP a PO a osobní bezpečnosti, vyfasování ochranných pracovních pomůcek a seznámení se s projektem v zasedací místnosti u mapy stavby.
Po těchto nezbytných úvodních záležitostech následovalo spuštění do podzemí do hloubky přibližně 35 metrů. První část exkurze v délce přibližně 350 metrů probíhala severním směrem rozestavěnými tunely až do budoucí stanice metra Pankrác D. Na tuto část navazovala druhá část jižním směrem ze stavební jámy VO-OL v délce přibližně 400 metrů až k budoucí stanici Olbrachtova v lokalitě křižovatky ulic Na Strži, Jeremenkova a Olbrachtova.
Žáci oboru Provoz a ekonomika dopravy tak absolvovali jedinečnou komentovanou prohlídku staveniště s možností vidět používané stavební stroje i technologii výstavby. Měli možnost nahlédnout do budovaných spojek linek D a C.
Všichni studenti se po 90 minutách dostali bezpečně a v pořádku na povrch a už dnes se těší, až se budou moci svézt plně bezobslužným metrem ze stanice Pankrác směrem k jižnímu okraji Prahy.

 

Fotografie z akce si můžete prohlédnout ve školní fotogalerii zde: https://eu.zonerama.com/SPSdopravni/Album/11246092

Související příspěvky