Zadejte hledané slovo

Blog

70. VÝROČÍ ZALOŽENÍ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY DOPRAVNÍ

70. VÝROČÍ ZALOŽENÍ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY DOPRAVNÍ

23.6.2022 se v areálu Muzea MHD ve Střešovicích konala oslava 70. výročí založení Střední průmyslové školy dopravní a.s., kterou moderoval herec, textař a hudebník se srdcem autobusáka pan Václav Kopta.  

Po oficiální části programu, kde k přítomným promluvili představitelé zřizovatele Dopravního podniku hl. města Prahy, akciová společnost, Magistrátu hlavního města Prahy a vedení školy, byli oceněni bývalí pedagogové školy, kteří se na jejím chodu významně podíleli v uplynulých letech. 

Dále proběhlo setkání s bývalými žáky školy, a to s fotbalistou Tomášem Hübschmanem (online) a s plochodrážníkem Matějem Kůsem.  

V programu vystoupili žáci a žákyně z různých oborů školy, s tematickými vystoupeními. Jistě zaujala módní přehlídka nebo komponovaným pořad, který byl inspirován historií školy.  

K dobré náladě i poslechu hrál skvělý Bigband Plus pod vedením Michala Reisera z Gymnázia a Hudební školy hl. m. Prahy a v rámci samostatného koncertu vystoupil hudebník Vladimír Merta. 

Součástí akce bylo slavnostní otevření výstavy v prostorách Muzea MHD s názvem „KDYSI a DNES“, která na devíti panelech mapuje historii Střední průmyslové školy dopravní, a.s. od jejího založení až po současnost. Návštěvníci výstavy měli rovněž možnost vyzkoušet si tramvajový simulátor či trenažér nebo si vyzkoušet některé další výukové pomůcky, které byly na místě vystaveny.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě akce a všem, kteří s námi přišli výročí školy oslavit.  

 

Související příspěvky